Kurv  

Ingen varer

0,00 DKK Forsendelse
0,00 DKK I alt

Kurv Til betaling

Nyhedsbrev

Tilbud

Alle tilbud

Vores Italienske Oplevelsespakke

Spot

Vores Italienske Oplevelsespakke

Vores Italienske Oplevelsespakke

Frugtrige lækkerier fra Umbrien med en sød afstikker til Piemonte

2 fl. Gatto Gatto. 2 fl. Ro.Sa.To.  1. fl. chardonnay. 1 fl. Moscati D´Asti

Flere detaljer...

Tilbud -30%

472,50 DKK

i stedet for 675,00 DKK

30 Varer på lager

Jeg har udsøgt en lille samling af dejlige vine fra områderne Umbrien & Piemonte i Norditalien 

I pakken finder du

2 fl. Gatto Gatto Rosso Orvietano DOC, Castello Montegiove

http://vinagenten.dk/rodvin/17-gatto-gatto.html

Kan anbefales til lette retter, så som Pasta, Pizza, lyst kød, lette retter af kalve kød og Hare / kanin.

2 fl. Ro.Sa.To. IGT Umbria Rosato, Castello Montegiove

http://vinagenten.dk/home/67-rosato-igt-umbria-rosato.html

Kan anbefales til  fisk, grøntsager, kylling / lyst kød, grillet Bøf, Risotto eller Picnicen

1 fl. Chardonny IGT Goretti Umbria

http://vinagenten.dk/hvidvin/26-chardonny-igt.html

Kan anbefales til Fisk retter, ideelt med skaldyr, supper, lyst kød, dog ikke kraftig krydret.

1 fl. ORIFIAMMA “MOSCATO D’ASTI” D.O.C.G. Cantina di Nizza

http://vinagenten.dk/home/85-orifiamma-moscato-dasti-docg.html?search_query=d%C2%B4asti&results=4

Denne vin er fremragende med de fleste desserter, cookies samt frugtsalater.

Kun 2 procent af den italienske vinproduktion kommer fra ”Italiens grønne hjerte”, som Umbrien kaldes på grund af sin frodige natur og mange vandløb. En provins med ca. 850.000 indbyggere, der ligger mellem Rom og Firenze. De små og mellemstore byer i det bjergrige landskab emmer af venlighed, fred og ”det gode liv”.

En udsøgt oplevelse er rødvinen Gatto Gatto fra Castello di Montegiove. Den er produceret af det dansk-italienske grevepar på slottet på toppen af bjergbyen Montegiove, Rikke og Lorenzo Peter Misciatelli Mocenigo Soranzo. Han er 8. generation Misciatelli på slottet, og vinproduktion er en århundredgammel tradition i området. Hvert år producerer slottet omkring 50.000 flasker vin, og det er ikke meget i forhold til efterspørgslen lokalt og på eksportmarkedet.

Gatto Gatto er en af de få DOC-stemplede vine i Umbrien. Den er produceret af en blanding af de traditionelle umbriske sorter Sangiovese og Canaiolo med et strejf af Cabernet Sauvignon. Det er en relativ ung vin med en dejlig frisk smag og frugtagtig karakter efter en let lagring på store egetræsfade. Vinen egner sig til alt fra hors d´oeuvres og forretter til saltet kød, fjerkræ og ost. 

Fra samme slot får du en frisk og frugtagtig rosévin, Ro.sa.to 2016. Den er håndplukket den 20. oktober sidste år i 20 kg kasser, og druerne er sorteret og udvalgt på marken. Den ferskenfarvede vin er produceret på Sangiovese druer og kan nydes både til en hyggestund og til lette sensommerretter.

Chardonny IGT Goretti er en frisk og frugtagtig hvidvin, elegant med velafbalanceret fyldig smag. Den er skabt af familien Goretti, hvor 3. og 4. generation lægger vægt på en balance mellem tradition og nytænkning. Passionen for kvalitet udfolder de med en stor viden om klima, jordbundsforhold og moderne, teknologiske produktionsmetoder.
Chardonny bør nydes kølig og er velegnet til fiskeretter, især skaldyr samt supper.

Dessertvinen har jeg valgt fra området Piemonte, området er af mange kendt som  Italiensk spisekammer, og for vinens “Konge” nemlig Barolo, men her er det den dejlige let sødlige og friske Moscato D`Asti der skal smages.

Orifiamma ”Moscato D´Asti” er en DOCG-stemplet ”lækkersak”, som er sprudlende i samspil med desserter, cookies eller frugt. Den strågule vin indeholder 5 % alkohol og er sødmefuld, livlig og aromatisk. Den stammer fra det prisvindende Cantina di Nizza, der oprindeligt blev skabt som et kooperativ af lokalpatriotiske vinelskere. Produktionen er moderne i dag men stadig i den gamle ånd.

Med venlig hilsen

Lars Pedersen

7 andre produkter i samme kategori